hu | en | de

TÉR – IDŐ PROJEKT

A hagyományos fotográfiákon ritkán jelenik meg az idő dimenziója, mivel a fotó inkább a pillanat kimerevítésének az eszköze. Az általam kidolgozott módszer egy különleges megvilágítást alkalmaz, amely a hagyományos fotográfia médiumát használja ugyan, de a végső kétdimenziós képen, egyedi és a fotótól szokatlan látványvilágot hoz létre. Ennek az az oka, hogy a képen nem csupán a háromdimenziós tér kétdimenziós ábrázolása jelenik meg, hanem az idő dimenziójának kreatív befolyása is érvényesül, ami egyedülálló karaktert kölcsönöz a végső képnek. Ezzel az eljárással a fotográfia médiumának határait keresem és a fényképtől szokatlan időbeliséget szeretném kiemelni. Az alkotó folyamatban nem használok semmilyen digitális manipulációt, a fotókon csak a fényképezőgép által rögzített képek jelennek meg.

KAPCSOLAT

RÓLAM

Már gyerekkorom óta érdekelt a fényképkészítés világa. Első képeimet tízéves korom környékén készítettem egy családi nyaralás alkalmával. A természet iránti vonzódásom meghatározta hosszú évekre a fotográfiával való kapcsolatomat. A gyermekeim megszületéséig a természetfotózás volt számomra az elsődleges képkészítési forma. Az alkotói fotográfiával az egyetemen találkoztam először.

Jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia szakos, végzős hallgatója vagyok. Tanulmányaim alatt nagy hatást gyakoroltak rám az analóg és archaikus fotótechnikai eljárások és az ezekben rejlő lehetőségek. Elsőéves hallgatóként kezdtem el kísérletezni a fényképezőgép nélküli fotóeljárásokkal és a fotogram készítés lehetőségeivel. Megfogott benne, hogy olyan alkotásokat hozok létre, amik egyszeriek és megismételhetetlenek. Tanulmányaim alatt a figyelmem és érdeklődésem teljesen áthelyeződött az analóg alkotói fotográfia és fotóhasználat területére. Munkáim során gyakran a fotográfia médiumának határait keresem és a kísérletezésben rejlő lehetőségek jelentik számomra a fő inspirációt. Különösen nagy hatással volt rám a neoavantgárd alkotói korszak kísérletező szellemisége.

MUNKÁIM

TÉR - IDŐ PROJEKT

FOTOGRAMOK

DIGITÁLIS FOTOGRAMOK

EMBERI TERMÉSZET

A TESTEM HATÁRAI

ÁTMENET