hu | en | de

DIGITÁLIS FOTOGRAMOK

Arra voltam kíváncsi, létre lehet-e hozni fotogramot digitális technika segítségével, ezért kísérletezi kezdtem. A fényérzékeny papírt kicseréltem a digitális fényképezőgép érzékelőjére és a masináról leszereltem az objektívet. Ezek után a fénysugarakat az érzékelőre irányítottam és megszülettek az első alkotások. Munkámmal a digitális fotográfia határait keresem és szeretnék új területeket felfedezni ezen a téren.

KAPCSOLAT

RÓLAM

Már gyerekkorom óta érdekelt a fényképkészítés világa. Első képeimet tízéves korom környékén készítettem egy családi nyaralás alkalmával. A természet iránti vonzódásom meghatározta hosszú évekre a fotográfiával való kapcsolatomat. A gyermekeim megszületéséig a természetfotózás volt számomra az elsődleges képkészítési forma. Az alkotói fotográfiával az egyetemen találkoztam először.

Jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia szakos, végzős hallgatója vagyok. Tanulmányaim alatt nagy hatást gyakoroltak rám az analóg és archaikus fotótechnikai eljárások és az ezekben rejlő lehetőségek. Elsőéves hallgatóként kezdtem el kísérletezni a fényképezőgép nélküli fotóeljárásokkal és a fotogram készítés lehetőségeivel. Megfogott benne, hogy olyan alkotásokat hozok létre, amik egyszeriek és megismételhetetlenek. Tanulmányaim alatt a figyelmem és érdeklődésem teljesen áthelyeződött az analóg alkotói fotográfia és fotóhasználat területére. Munkáim során gyakran a fotográfia médiumának határait keresem és a kísérletezésben rejlő lehetőségek jelentik számomra a fő inspirációt. Különösen nagy hatással volt rám a neoavantgárd alkotói korszak kísérletező szellemisége.

MUNKÁIM

TÉR - IDŐ PROJEKT

FOTOGRAMOK

DIGITÁLIS FOTOGRAMOK

EMBERI TERMÉSZET

A TESTEM HATÁRAI

ÁTMENET