hu | en | de

ÁTMENET

Fotósorozatom emléket állít az ember által épített környezet miatt elhullott állatoknak. Három fő területre összpontosítok: az épületek üvegfelületei, a közúthálózat és a magasfeszültségű felsővezeték hálózat. Ezek mind olyan építmények, amelyek puszta jelenlétükkel rengeteg állat, különösen madarak pusztulását okozzák világszerte, évről évre. A munkám során arra keresem a választ, hogy lehet-e emléket állítani ezeknek az állatoknak a fotográfia segítségével anélkül, hogy ez dokumentarista jellegű lenne. A sorozat képei analóg képek és papírnegatív eljárással készülnek.

KAPCSOLAT

RÓLAM

Már gyerekkorom óta érdekelt a fényképkészítés világa. Első képeimet tízéves korom környékén készítettem egy családi nyaralás alkalmával. A természet iránti vonzódásom meghatározta hosszú évekre a fotográfiával való kapcsolatomat. A gyermekeim megszületéséig a természetfotózás volt számomra az elsődleges képkészítési forma. Az alkotói fotográfiával az egyetemen találkoztam először.

Jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia szakos, végzős hallgatója vagyok. Tanulmányaim alatt nagy hatást gyakoroltak rám az analóg és archaikus fotótechnikai eljárások és az ezekben rejlő lehetőségek. Elsőéves hallgatóként kezdtem el kísérletezni a fényképezőgép nélküli fotóeljárásokkal és a fotogram készítés lehetőségeivel. Megfogott benne, hogy olyan alkotásokat hozok létre, amik egyszeriek és megismételhetetlenek. Tanulmányaim alatt a figyelmem és érdeklődésem teljesen áthelyeződött az analóg alkotói fotográfia és fotóhasználat területére. Munkáim során gyakran a fotográfia médiumának határait keresem és a kísérletezésben rejlő lehetőségek jelentik számomra a fő inspirációt. Különösen nagy hatással volt rám a neoavantgárd alkotói korszak kísérletező szellemisége.

MUNKÁIM

TÉR - IDŐ PROJEKT

FOTOGRAMOK

DIGITÁLIS FOTOGRAMOK

EMBERI TERMÉSZET

A TESTEM HATÁRAI

ÁTMENET